سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آخرین راهپیمایی فضایی فضانوردان شاتل دیسکاوری به اتمام رسید

پنج شنبه 87/3/30 5:46 صبح| | نظر

آخرین راهپیمایی فضایی فضانوردان شاتل دیسکاوری به اتمام رسید

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فضانوردان در این راهپیمایی آخرین اقدامات کار نصب آزمایشگاه علمی "کیبو" ژاپن را انجام دادند و یک مخزن خالی نیتروژن جایگزین کردند.
"ران گران" و "مایک فوسوم" در طول این راه پیمایی که شش ساعت و 33 دقیقه بطول انجامید کارهای تعمیراتی متعددی را انجام دادند و ساعت 20:28 دقیقه به وقت گرینویچ به دورن فضاپیما بازگشتند.
این سومین و اخرین راه پیمایی فضایی برنامه ریزی شده برای این ماموریت 14 روزه بود.
فضاپیمای دیسکاووری روز 31 مه از مرکز فضایی "کندی" در "کیپ کاناورال" در "فلوریدا" به فضا پرتاب شد.
وظیفه اصلی در این ماموریت انتقال و نصب مدول بزرگ مرکزی تحت فشار آزمایشگاه "کیبو" ژاپن و بازوی روباتیک آن بود.
آزمایشگاه فضایی ژاپن که «کیبو» نام دارد، بزرگ‌ترین اتاق ایستگاه فضایی خواهد بود. ارتفاع این آزمایشگاه 37 فوت (بیش از 11 متر) و وزن آن 32 هزار پوند (در حدود 15 هزار کیلوگرم) است.
بخش اول این آزمایشگاه در ماه مارس و در مأموریت قبلی فضایی به فضا رفت و بخش سوم آن نیز در سال آینده میلادی به ایستگاه بین‌المللی فضا منتقل می‌شود.
برای سال جاری میلادی 5 سفر شاتل فضایی برنامه‌ریزی شده که شاتل دیسکاوری سومین شاتلی است که امسال به ایستگاه فضایی سفر کرده است.
بر اساس این گزارش هدف از مأموریت شاتل‌ها تکمیل ساخت ایستگاه بین‌المللی فضا است که تا سال 2010 باید 10 شاتل دیگر به این ایستگاه سفر کنند و کار ساخت ایستگاه فضایی را به اتمام برسانند. بعد از اتمام این مأموریت‌ها شاتل‌های فضایی ناسا بازنشسته خواهند شد و ناسا فضاپیماهای دیگری را برای سفر به ماه جایگزین آن‌ها خواهد کرد.

بن مایه : http://irna.ir/View/FullStory/?NewsId=69048


اولین پرواز فضایی خصوصی به ایستگاه فضایی بین المللی--3 سال دیگر

پنج شنبه 87/3/30 5:45 صبح| | نظر

اولین پرواز فضایی خصوصی به ایستگاه فضایی بین المللی--3 سال دیگر

 

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، اریک اندرسون رییس شرکت آمریکایی Space Adventures که ترتیب این سفرهای فضایی را می دهد گفت ما معتقدیم 99 درصد مردم خواهان سفر به فضا هستند.
وی هدف این شرکت را انجام سالیانه دستکم یک ماموریت به ایستگاه فضایی بیان کرد و افزود شمار میلیاردهایی که استطاعت پرداخت هزینه عزیمت به فضا را دارند افزایش یافته است.
برین یکی از دو بنیانگذار گوگل با یک سرمایه گذاری 5 میلیون دلاری در این شرکت که ماموریتهای فضایی را برای مشتریان بسیار پولدار ترتیب می دهد یک جا برای خود برای سفرهای آتی آتی ذخیره کرده است.
براساس قرارداد شرکت با سازمان فضایی فدرال فدراسیون روسیه ، در ماموریت ویژه سایوز در سال 2011 ، دو صندلی در اختیار این شرکت خواهد بود.
برین که با طراحی موتور جستجوی اینترنتی گوگل با شریک خود لاری پیج به ثروت فراوانی دست یافت تاریخ قطعی سفر فضایی خود را مشخص نکرده است. او احتمالا سه یا پنج سال آینده به فضا خواهد رفت.
شرکت Space Adventures در سال 2001 برای اولین بار سفر یک گردشگر فضایی به نام دنیس تیتو را به ایستگاه فضایی ترتیب داد.
تیتو آمریکایی اولین گردشگر فضایی در ایستگاه فضایی بود. پس از او مارک شاتل وورث از آفریقای جنوبی درسال 2002، گرگ اولسن آمریکایی در سال 2005، و انوشه انصاری ایرانی تبار در سال 2006 به ایستگاه فضایی رفتند.
چارلز سیمونی آمریکایی مجارستانی تبار پنجمین گردشگر فضایی بود که آوریل امسال به فضا رفت ، اما سفر 25 میلیون دلاری خود را وحشتناک توصیف کرد.
ریچارد گریوت ششمین گردشگر فضایی خواهد بود که ماه اکتبر به فضا می رود. پدر وی اوون گریوت فضانوردی بود که در سالهای 1973 و 1983 به فضا رفت.
اواخر امسال نام گردشگر فضایی سال 2009 اعلام خواهد شد.
مقامات روسی متعهد شده اند پرواز سال 2011 ، خللی در کار ایستگاه فضایی ایجاد نخواهد کرد.
برین به یک برنامه دیگر این شرکت به نام Zero G که پروازهای جاذبه سفر را از مرکز فضایی کندی در فلوریدا و فرودگاه لاس وگاس ترتیب می دهد کمک مالی کرده است.
پیتر دایامندیس مدیر شرکت Space Adventures می گوید طی سالهای 2004 تا 2005 ، 200 پرواز با هواپیمای بویینگ 727 انجام شده است و امکان تجربه 15 نوبت بی وزنی به مدت 30 ثانیه را طی یک پرواز 90 دقیقه ای برای 5 هزار نفر میسر ساخته است.
این پروازها برای یک گروه 35 نفری 135 هزار دلار هزینه دربردارد که به ازای هر نفر 3950 دلار است.
سرگئی کوستنکو رییس شعبه روسی شرکت گفت تمام روسهای هم نسل من رویایی فضانورد شدن را در سر می پرورانند.

بن مایه:  http://www.irna.com/View/FullStory/?NewsId=72539


سومین ماموریت فضانوردان چینی در فضا

پنج شنبه 87/3/30 5:44 صبح| | نظر

سومین ماموریت فضانوردان چینی در فضا
 
خبرگزاری شینهوا به نقل از سخنگوی این ماموریت گزارش داد فهرست شش فضانورد یا taikonauts برای این ماموریت انتخاب شده اند که تا ماه اکتبر از میان آنها سه نفر برگزیده خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ، در این ماموریت یک عضو گروه پرواز به راهپیمایی فضایی و انجام آزمایشهای علمی مربوطه دست خواهد زد.
اسامی فضانوردان هنوز اعلام نشده است ، اما نام یانگ لیوی اولین مرد چینی که به فضا رفت پیشتر به عنوان نامزد این ماموریت اعلام شده بود.
تاریخ دقیق پرواز نیز روشن نشده است ، اما مسئولان چینی قبلا ماه سپتامبر یا اوایل اکتبر و پس از برگزاری بازیهای المپیک چین در ماه اوت را اعلام کرده بودند.
چین در سال 2003 با موفقیت یانگ را به مدار زمین فرستاد و پس از روسیه و آمریکا سومین کشوری بود که موفق به اعزام انسان به فضا شد.
این کشور در سال 2005 دو فضانورد دیگر را طی یک ماموریت پنج روزه به مدار زمین فرستاد.
مشخص نیست که ماموریت ماه اکتبر چه مدت به طول خواهد انجامید.
ماموریت های سرنشین دار چین به فضا در مقایسه با آمریکا و روسیه دارای بودجه پایین تری است .
اما دولت می کوشد ارزش هر گام جدید در فضا را به حداکثر برساند و آن را به عنوان شاهدی بر ظهور این کشور به عنوان یک قدرت علمی و فناوری معرفی کند.

بن مایه: خبر گذاری ایرنا

سفینه اندور ایستگاه فضایی را به مقصد زمین ترک کرد

شنبه 87/2/14 3:48 عصر| | نظر

سفینه اندور ایستگاه فضایی را به مقصد زمین ترک کرد
 

خدمه فضا پیمای اندور پس از انجام مراسم پراحساس خدا حافظی با سرنشینان ایستگاه فضایی بین المللی، ایستگاه را به مقصد زمین ترک کردند.

ده فضا نورد، طی ?? روز اقامت خود در فضا، پنج راه پیمایی فضایی را انجام دادند، یک ربات را به ایستگاه وصل کردند، و یک آزمایشکاه ساخت ژاپن را روی ایستگاه نصب کردند.

مایک سوفردینی Suffredini ، مدیر برنامه های ایستگاه فضایی بین المللی در یک کنفرانس خبری گفت، سفر این فضا پیما یک تلاش واقعی بود که همگان در آن شرکت داشتند. این برنامه با مشارکت پانزده کشور، با هفت مرکز در سراسر جهان، انجام شد. بدین سان، در این مرحله کار ایستگاه بین المللی یک فعالیت جهانی شده است؛ و این ایستگاه بی تردید بزرگترین پروژه فنی پرچالشی است که تاکنون انسان موفق به انجام آن شده است؛ و ما به عنوان یک ملت باید از این کار به خود ببالیم.

سفینه اندور قرار است بعد از ظهر فردا (چهارشنبه) به زمین برسد؛ و بدین ترتیب سفر شانزده روزه این فضا پیما به پایان میرسد.

سه تن از فضا نوردان در ایستگاه باقی ماندند.

مایک موسزMoses، رئیس پرواز سفینه میگوید، مأموریت شگفت انگیزی بود؛ و کار گروه پرواز غرور آفرین بوده است.

برنامه بعدی ناسا در ماه مه انجام خواهد گرفت.

 

فضانوردان سفین? اندورآخرین روز خود را در فضا سپری می کنند

 

به گفته ناسا، فضانوردان سفینه اندور تاکنون  اکثر وظایف خود را در این سفر به اتمام رسانیده اند

سفینه فضایی اندورامروز از ایستگاه بین المللی فضایی جدا می شود و بدین ترتیب آماد? بازگشت به زمین خواهد شد. اندور در روز ?? اسفندماه از پایگاه فضایی کیپ کاناورال، در فلوریدا، به فضا پرتاب شد، و سرنشینان آن تاکنون ? راه پیمایی فضایی انجام دادند.

با اینکه فضا نوردان روز گذشته مدت کوتاهی را به استراحت پرداختند اما ماموریت اصلی آنها نصب تجهیزات برروی ایستگاه بین المللی فضایی بود. آنها بخشی از آزمایشگاه فضایی ژاپن و بازوی روباتی ساخت کانادا، موسوم به دکستر، را نصب کردند.

انتظار می رود دکستر در آینده بتواند برخی از کارهایی را که اینک توسط فضا نوردان انجام میگیرد، انجام دهد.

اندور، امروز سفر دوروز? خود را برای بازگشت به زمین آغاز کند

 نخستین مرحله نصب آزمایشگاه ژاپنی و ربات کانادائی در ایستگاه بین المللی فضائی انجام گرفت

فضانوردان مستقر در ایستگاه بین المللی فضائی نخستین راه پیمائی فضائی از پنج مرحله راه پیمائی های برنامه ریزی شده برای نصب یک آزمایشگاه فضائی ساخت ژاپن و یک ربات ساخت کانادا در ایستگاه بین المللی فضائی را به انجام رسانده اند.

دو فضانورد آمریکائی فضاپیمای اندوور امروز، جمعه ، برای نصب بازوهای هیدرولیک به ربات کانادائی موسوم به دکستر، هفت ساعت را در فضای خارج از ایستگاه بین المللی فضائی گذراندند. این ربات که از آن در انجام عملیات تعمیراتی و نگهداری از ایستگاه بین المللی فضائی استفاده خواهد شد، زمان ماندن فضانوردان در خارج از ایستگاه برای چنین عملیاتی را به نصف کاهش میدهد. مهندسین کانادائی سعی میکنند برای برطرف ساختن یک مشکل حرارتی که در ربات دکستر بروز کرده است، چاره ای پیدا کنند.

فضانوردانی که ماموریت راه پیمائی فضائی در خارج از ایستگاه بین المللی فضائی را انجام میدهند در عین حال به همکاران خود در داخل ایستگاه برای انتقال دادن بخشی بزرگ از آزمایشگاه ژاپنی موسوم به کیبو از قسمت بار فضاپیمای اندوور به داخل ایستگاه بین المللی فضائی نیز کمک خواهند کرد.

 فضاپیمای اندوور و هفت سرنشین آن روز پنجشنبه ، دو ساعت پس از پهلو گرفتن آن در ایستگاه بین المللی فضائی وارد این ایستگاه شدند.

 

سفینه اندور در ایستگاه بین المللی فضائی پهلو گرفت

سفینه اندور در نخستین ساعتها ی امروز (پنجشنبه) در ایستگاه بین المللی فضائی پهلو گرفت. این سفینه روز سه شنبه ماموریت پرواز را آغاز کرده بود. مایک موزز، مدیر پرواز سفینه، این پرواز را موفقیت آمیز ارزیابی کرد و گفت، تمام سعی ام را می کنم که خیلی لبخند نزنم. امروز روز دیدارفضانوردان و روز پهلوگرفتن بود. بهتر از این واقعا نمی شد. تصویرها عالی است. علاوه بر تصویرها، فیلم ماجرای پهلو گرفتن را هم به طور کامل داریم. فیلمی که هم از داخل اندور گرفته شده و هم از داخل ایستگاه. واقعا عالی است.

دومینیک گوری، فرمانده اندور، پیش از پهلو گرفتن سفینه، آن را طوری هدایت کرد که بتوان به طور کامل از صحنه پهلو گرفتن فیلمبرداری کرد. مهندسان مرکز فضائی، در زمین، به تحلیل تصویرها و فیلمهای فرستاده شده می پردازند.

سازمان فضانوردی آمریکا، ناسا، می گوید احتمال دارد اندکی پس از پرواز اندور پرنده ای به دماغه آن برخورد کرده باشد. مایک موزز این فرضیه را قبول ندارد، و می گوید، ?به ما گفته شد ذراتی در حدود ?? ثانیه ای در دماغه اندور دیده شده و باآن برخورد کرده. تحلیل عکسها اما نشان می دهد که چیزی به دماغه سفینه برخورد نکرده وذرات، تنها در دنباله موشک پرتاب دیده شده است. بنابراین چیزی در نزدیکیهای خود سفینه دیده نشده است.?

سفینه اندور یک ربات ساخت کانادا، به نام دکستر، را که دو دست دارد به فضا برد. این ربات درجریان نخستین راه پیمائی فضانوردان به منظور نصب دستگاهها به آنان کمک خواهد کرد.

ژاپن هم آزمایشگاه کی بو، به معنی امید، را با سفینه به ایستگاه فرستاد. یکی از ? فضانورد سرنشین اندور ژاپنی است.

در مجموع برای فضانوردان در مرحله کنونی ? مورد راه پیمائی در فضا برنامه ریزی شده است. مدت ماموریت اندور ?? روز است.

نقل از ناسا


آرشیوها